Un astefel de sistem are rolul de a detecta si semnaliza în cât mai scurt timp posibil apariția unui început de incendiu în spatiile protejate si de a alarma personalul  pentru stingerea incendiului și a ajuta la limitarea efectelor acestuia.In functie de tipul de cladire,de categoria de risc la incendiu sau de parametrii ce trebuiesc supravegheati se pot folosi siteme conventionale sau sisteme adresabile.

Sistemele conventionale se folosesc in spatii mici avind dezavantajul ca la o alarma nu este indicat exact locul producerii si trebuie verificata  zona mai mare.Sistemele adresabile permit identificarea exacta a elementului aflat in alarma si se folosesc la spatii mari.

Componenta sistemului:

  • Echipamentul de detectie semnalizare si control are rolul de a receptiona semnalele de la detectore, butoane manuale ,module de comanda si analizeaza daca corespund sau nu unor conditii de alarma. De asemenea monitorizeaza continuu sistemul si afiseaza imediat orice defectiune aparuta.
  • Detectori de fum,caldura si combinati-Transmit semnalul detectat catre unitatea centrala
  • Butoane manuale – Se declanseaza prin apasare de prima persoana care sesizeaza un inceput de incendiu.
  • Sirene-In cazul unei alarme produc alarmarea locala
  • Module de comnada-In cazul unei alarme opresc ventilatia,pornesc desfumarea ,alte actionari.

 

 Firma autorizata IGSU monteaza,repara si intretine sisteme de detectie,semnalizare si alertare la incendiu

Despre  Noi

Executam orice instalatie de curenti slabi si de asemenea facem montaje in subantrepriza pentru alte societati comerciale cu aceeasi activitate. Suntem avizati de politie Direcția de Ordine Publică-IGPR si avem autorizatie IGSU.